Flabo blog

A 20-as éveid a legszebbek

2021.11.14 09:17
Bolvári József
A 20-as éveid a legszebbek

Amikor az ember elkezd nosztalgiázni, végigtekint az életén. Sorra veszi, hogy az egyes években, évtizedekben mi minden történt vele. Az emlékek azonban kicsit csalókák, mert a rossz dolgokat hajlamosak vagyunk elfelejteni és csak a szépre emlékezünk.

Amikor az ember elkezd nosztalgiázni, végigtekint az életén. Sorra veszi, hogy az egyes években, évtizedekben mi minden történt vele. Az emlékek azonban kicsit csalókák, mert a rossz dolgokat hajlamosak vagyunk elfelejteni és csak a szépre emlékezünk.

A tinédzserkor elmúltával beköszöntenek a 20-as éveink

Amikor benne vagyunk, úgy gondoljuk, hogy életünk legnehezebb időszakát éljük át, hiszen meg kell teremtenünk a szülőktől való anyagi függetlenségünket. A jó fizetés és a megtakarítások növelése közben jó lenne egy autót, házat venni, és persze ne feledkezzünk meg arról sem, hogy keressük azt a társat, akivel boldogan élhetünk, míg a halál el nem választ. Mindezek megvalósítása akár iskolába járunk még, akár már elkezdtünk dolgozni, nagyon nehéz feladat.

Utólag visszagondolva már másként látjuk

A felsorolás nem problémának, hanem lehetőségnek tűnik. Járhatunk iskolába, hogy minél jobb szakmánk lehessen. Elkezdhetünk dolgozni és így gyűjtögethetünk autóra, házra. Járhatunk bulizni, szórakozni. Amíg megtaláljuk az igazit, addig pedig az esélyesekkel is jól érezzük magunkat. Tele vagyunk energiával és az egész életünk a határtalan lehetőségek tárháza. Némi élettapasztalattal már rendelkezünk és kezd kirajzolódni, hogy mit is szeretnénk az életünkkel kezdeni. Közben pedig arról se feledkezzünk meg, hogy egészségesek vagyunk. Ennek fontosságát csak később, évtizedek múlva tudjuk igazán értékelni.

Sokunk életében ekkor bukkannak fel a legszebb emlékek és azok az illatok is, melyek egész életünkben végigkísérnek majd. Vagy azért mert az első szerelmünkhöz köthető, vagy azért mert egy nagy csalódáshoz. Szabadon utazhatsz, randizgathatsz, bulizhatsz. Minden alkalomhoz megtalálhatod a megfelelő parfümöt, sőt akár többet is. Segítségükkel ezek az éveid megalapozhatják a sikeres életed. Ha valamivel elégedetlen vagy, még viszonylag könnyen változtatsz, és ez a megfelelő parfüm kiválasztására is igaz.

Éveink számának növekedésével kezdünk egyre rigolyásabbak lenni és értékelni az állandó dolgokat. Lehet, hogy nem vagyunk elégedettek az autónkkal, de félünk attól, hogy egy újjal is gondok lennének. Nem vagyunk elégedettek a munkánkkal, de tartunk attól, hogy másik helyen rosszabbul éreznénk magunkat. Lehet, hogy nem vagyunk boldogok a társunk mellett, de már úgy megszoktuk. A kiválasztott parfüm is kezd megszokottá válni, de milyen macerás egy másikat keresni. Így hát inkább használjuk továbbra is a polcon levő illatszert.

A 20-as években ez még nem így van

Szabadok vagyunk és képesek lennénk megváltani az egész világot. Ha ehhez új munkahely kell, hát váltunk. Ha a társunk mellett nem vagyunk boldogok, keresünk mást. Ha a parfüm nem elég tartós, mehet a levesbe. Pont ettől lesz ez a tíz évünk az egyik legszebb korszakunk. Olyan, amire később mindig szívesen emlékezünk vissza. Nem véletlen, hogy egy-egy érzelmesebb estén a múlt emlékére ejtett könnycsepp mellett felötlik bennünk az alábbi nosztalgikus nóta:

Boldog idő, szép ifjúkor, jöjj vissza egy szóra!

Webáruház készítés
olcsobbat.hu Topseller A kényelmes és biztonságos online fizetést a Barion Payment Zrt. biztosítja, MNB engedély száma: H-EN-I-1064/2013. Bankkártya adatai áruházunkhoz nem jutnak el.