Flabo blog

A parfüm trükkjei

2019.03.17 18:50
A parfüm trükkjei

A jó parfüm nagyon sokat számít. Az is, hogy mennyit fújunk magunkra. Van, aki szinte parfümben fürdik, és már-már émelyítő illatfelhőben létezik, és van, akin semmit sem érzeni, mert nem megfelelően használja kedvenc illatát. Hogyan kell pontosan és szakszerűen tárolni és használni az illatot, hogy egész nap kellemesen érezhető legyen rajtad?

A parfümhasználat eggyel komolyabb dolog, minthogy kikapom a dobozból és csak magamra fújom. Nem mindegy, hogy milyen parfümöt használunk az őszi szezonban és milyet most, nyáron. Az sem mindegy, hogy személyiségünkhöz milyen főzetet párosítunk, hiszen ez is nagyban befolyásolja a rólunk alkotott képet, ahogyan az is, hogy életkorunknak megfelelő kölnit használunk-e vagy sem. Ezek mind, mind nagyon fontos részletek, amik felett könnyű elsiklani, de nem érdemes.

NE TARTSD A PARFÜMÖT A FÜRDŐBEN

A fürdőszoba meleg, nedves és fényes. Ez az a hármas kombó a legrosszabb a parfümnek, hiszen nagyban felgyorsítja a főzet bomlását, így ezzel akár meg is felezhetjük a parfümünk szavatosságát. Azzal teszel a legjobbat, ha a kölnidet száraz, hűvösebb és sötét helyen tárolod, mint mondjuk a gardrób szoba, vagy az éjjeliszekrény. Ne feledd, hogy egy jól megválasztott parfüm a szobád, lakásod dísze is lehet.

 

SOHA NE A RUHÁRA FÚJD A PARFÜMÖT

Sokan az ingre, kabátra, pulóverre fújják az illatanyagot ahelyett, hogy a bőrükre tennék. Semmivel sem lesz tartósabb az illat, ha a ruhára fújjuk, sőt még az anyagot is károsítja, hiszen sok parfüm alkohol alapú. Ugyanakkor ha a bőrünkre fújjuk, akkor a hatását nem rövid ideig intenzíven, hanem hosszú ideig és kiegyenlítetten érezteti. Sőt, aki odahajol ő fogja csak igazán érezni...

 

RÉTEGEZD AZ ILLATOT

Ahogyan az öltözködésben is megtesszük, és szemmel láthatóan jól működik, rétegezhetjük az illatot is. Gondolom, már észrevetted, hogy egy márka a parfümje mellé készít izzadásgátlót, tusfürdőt, after shave-t is. Nos, ez okkal történik, hiszen gyakran eshetünk abba a hibába, hogy túl illatozzuk magunkat, amikor a tusfürdőre másfajta after shave-t, és még egy harmadik típusú parfümöt is használunk. Ilyenkor egy kaotikus, kiismerhetetlen illatfelhőt „építünk” magukra és ember legyen a talpán, aki ezt élvezni tudja. Inkább válassz egy illatcsaládból termékeket, és rétegezd ugyanazt az illatot.

 

Webáruház készítés