Flabo blog

Az ideális parfüm

2020.10.06 18:33
Bolvári József
Az ideális parfüm

Kora őszi délutánon fürdőzöm a fák lombjai között átszűrődő melengető napfényben. A természet csendjéből árad a harmónia, melyet egyedül a madarak csicsergése tör meg. Ilyenkor csak arra tudok gondolni, hogy milyen tökéletes minden. A minket körülvevő világ megkomponálása pont olyanra sikeredett, amilyennek lennie kell. Ehhez az ideális állapothoz tökéletesen illik a parfümöm örömmel eltöltő eredeti illata.

Korábban sokat gondolkodtam azon, hogy milyen is lehet az ideális parfüm? A töprengésem során arra jutottam, hogy a legkevésbé fontos a karton, mely elrejti, és egyben valamelyest védi is a külvilágtól. Annak ellenére, hogy először a csomagolás ragadja meg a tekintetet, nem sok olyan történetet hallani, hogy valaki a csomagolása alapján vásárolt meg egy márkás parfümöt. Bevallom én sem tettem még ilyet. Lehet élénk színekben pompázó tarka, vagy egyszínű klasszikus, viszont a parfümvásárlás eldöntésében nem ez fogja a főszerepet játszani.

Az üveg kialakítása egy olyan tényező, mely ugyan nem döntő, de jelentős szerepet játszik annak eldöntésében, hogy a megpillantott terméket el tudnánk-e képzelni az otthonunkban? A jelentősebb parfümkészítő házak pontosan tudják, milyen fontos a megfelelő, a parfümmel tökéletesen harmonizáló üveg megalkotása, ezért erre a feladatra külön tervezőt bíznak meg, akinek az a feladata, hogy a parfüm által megtestesített életérzés vagy a megjelenítetni kívánt élményt az üveg is hűen visszaadja. Abban mindannyian egyetérthetünk, hogy rengeteg formájú és színű üvegcse létezik. Kialakításuk sokféleségének valóban csak a képzelet szabhat határt.

Az ideális üveg olyan, mely a fürdőszobának a megalkuvás nélküli dísze tud lenni. Gondoljunk csak a Marc Jacobs vagy a Bvlgari divatház parfümjeire. Ugye, hogy mindegyik egy-egy igazi műalkotás? Teljesen mindegy, hogy a táskádból veszed elő, vagy a lakásod valamelyik polcán tárolod, sohasem kell szégyenkezned miatta, hiszen nagyon szemet gyönyörködtető látványt nyújtanak. Egyes parfümök különlegessége az általuk megformált alakban rejlik. Erre tökéletes példa a Kenzo ház több terméke.

Az üvegcsénél kisebb szerepet játszik a benne foglalt parfüm színe. A kettő összefügg egymással, de nem elválaszthatatlanok. Amennyiben az üveg nem átlátszó, akkor majdnem teljesen mindegy, hogy milyen színekben pompázik az illat. Azonban átlátszó üveg esetén a parfüm színe képes az érzelmeket fokozni. Ezt használja ki többek között a Hugo Boss, vagy az Atelier Cologne ház is, mely a parfümöt ihlető eseményt, utazást idézi fel a színek játékával.

Egy erőteljes, határozott sárgás árnyalat tökéletesen megtestesítheti a napfényt, a melegséget, az életörömöt. Egy tiszta tengerkék szín a hatalmas víztömeg frissességét és a benne való elmerülés vágyát adja vissza. Egy halvány pirosas, rózsaszínes színkombináció a parfüm nőiességének kiemelésével járulhat hozzá az összhatás megteremtéséhez. Egy okkersárgás árnyalat a fűszerek ámulatba ejtő varázsát képes visszaadni, és ez mind-mind segíthet egy tökéletes összhatás elérésében.

Elérkeztünk a parfümvásárlás legfontosabb mérföldkövéhez, az illathoz. Az üvegcsét addig látod, amíg szem előtt van. A parfüm színét addig látod, amíg nem fújod magadra. De az illatot hosszú-hosszú órákon keresztül érzed. Ezért is játsza ez a döntő szerepet. Egy rosszul megválasztott parfüm nagyon hamar elronthatja a hangulatodat, ugyanis képes fejfájást okozni, sőt akár a környezetedtől érkező negatív vélemények miatt a teljes napodra rányomhatja a bélyegét.

Ezzel szemben a jól megválasztott parfüm felszabadít, érzésekkel, élményekkel és energiával tölt fel. Képes felidézni egy-egy korábban átélt kellemes élethelyzetet, legyen szó akár egy emlékezetes nyaralásról, vagy egy romantikus sétáról az első szerelmeddel. Amikor reggel magadra fújod és megcsap a szabadság, a felszabadultság mindent felülmúló illata, akkor nem tudsz nem mosolyogva nézni a világra. Amikor sportolás előtt egy friss jegyekben pompázó parfümmel töltöd fel magad, akkor a terhelést is jobban bírod. Az illat maga azonban egy teljesen szubjektív dolog. A kiválasztásban ne hallgass senkire. Csak te tudod, hogy neked melyik tetszik!

Az ideális parfüm olyan, amelynek az üvege gyönyörködteti a szemed, amelynek a színe a letisztultságot tükrözi és az illata képes a fellegekbe repíteni. Van, aki egész életében nem találkozik vele. Azonban, ha te megtaláltad, akkor azon szerencsések közé tartozol, akik élvezni tudják az élet adta örömöket.

Ne szalaszd el az alkalmat, fedezd fel, hogy egy igazi élmény a parfüm. Keresd meg a hozzád illőt és élj úgy, ahogy szeretnél.

Webáruház készítés
olcsobbat.hu Topseller A kényelmes és biztonságos online fizetést a Barion Payment Zrt. biztosítja, MNB engedély száma: H-EN-I-1064/2013. Bankkártya adatai áruházunkhoz nem jutnak el.