Flabo blog

Babaillat

2019.10.06 18:31
Bolvári József
Babaillat

Az emberek számára rengeteg felejthetetlen és egyben ellenállhatatlan illat létezik. Gondoljunk csak az eső illatára, a frissen vágott fű illatára, vagy pedig a babák illatára. Minden anya kellemes nosztalgiával gondol a babaillatra. Senki sem tudja biztosan, honnan jön ez az édes illat, de abban mindenki biztos, hogy sosem érzett ennél mámorítóbbat.

Az emberek számára a női és férfi parfümökön kívül is rengeteg felejthetetlen és egyben ellenállhatatlan illat létezik. Gondoljunk csak az eső illatára, a frissen vágott fű illatára, vagy pedig a babák illatára. Minden anya kellemes nosztalgiával gondol a babaillatra. Senki sem tudja biztosan, honnan jön ez az édes illat, de abban mindenki biztos, hogy sosem érzett ennél mámorítóbbat.

flabo parfüm

Amikor Jennifer Lopez életet adott ikreinek, azzal a feladattal bízta meg az egyik legismertebb illatkreátort, hogy pont olyan aromájú parfümöt keverjen, mint amilyen az ő gyermekeinek a szaga. Ennél jobbat ugyanis még soha sem érzett. A feladat lehetetlennek bizonyult. A babaillat ugyanis igazi rejtély: senki nem tudja, honnan jön, pontosan milyen, és egyesek még azt is kétségbe vonják, hogy a babából áradna. Mást érez ugyanis az anya, mást az apa, és egészen mást az idegenek.

Az biztos, hogy a legtöbb kisbabás lakásban már az ajtóban megcsapja az embert a tisztaságnak, az anyatejnek, a babaolajnak, a hintőpornak az a semmivel össze nem hasonlítható keveréke, amit sokan a babaillattal azonosítanak.

Az igazi babaillat olyan erős és átható, hogy sok nő órákon át képes szagolgatni az újszülött kisbaba arcát és fejét. Az illat ugyanis ezeken a helyeken a legerősebb. Egyes elméletek szerint a magzatmáz tartalmazza ezt az aromát, mások szerint a fejen található faggyúmirigyekből árad, amelyek a születés utáni első pár hétben a legaktívabbak. Az biztos, hogy a fejen különösen erősen érezni, valószínűleg azért, mert a babának ez a testrésze van a legközelebb az anyához szoptatás közben.

A fenti témában még több információ található a www.babaszoba.hu oldalon.

 

Be kell látnunk, hogy parfümök sohasem lehetnek olyan hatással az emberekre, mint az újszülött babák illata. Azonban, ha ennek ellenére valaki minőségi parfümöt keres, akkor a www.flabo.hu oldalon bátran körülnézhet, hiszen a női és férfi illatok széles választékát találhatja, melyek közül biztosan mindenki talál kedvére valót.

Webáruház készítés
olcsobbat.hu Topseller A kényelmes és biztonságos online fizetést a Barion Payment Zrt. biztosítja, MNB engedély száma: H-EN-I-1064/2013. Bankkártya adatai áruházunkhoz nem jutnak el.