Flabo blog

Parfüm vásárlás bankkártyás fizetéssel

2021.04.01 10:21
Bolvári József
Parfüm vásárlás bankkártyás fizetéssel

Magyarországon online vásárlások esetén a leginkább elterjedt fizetési mód a készpénzzel történő, utánvétes vételár kiegyenlítés. Az utánvéttel mellett webáruházunkban elérhető az előreutalás is, illetve lehetővé tettük a bankkártyával történő fizetést is. Ez utóbbi menetét és előnyeit szeretném bemutatni.

Magyarországon online vásárlások esetén a leginkább elterjedt fizetési mód a készpénzzel történő, utánvétes vételár kiegyenlítés. Az utánvéttel mellett webáruházunkban elérhető az előreutalás is, illetve lehetővé tettük a bankkártyával történő fizetést is. Ez utóbbi menetét és előnyeit szeretném bemutatni.

Ha a megrendelt női vagy férfi parfümöt utánvétellel szeretnéd kifizetni, akkor egyrészt mindig kell, hogy legyen nálad elegendő készpénz, másrészt számolni kell azzal is, hogy ennek díja magasabb, mint a pénzhelyettesítő eszközök használatával megvalósított fizetés. Ennek oka egyszerűen az, hogy futárszolgálat külön díjakat számít fel a pénzkezelés miatt. Előreutalás esetén a bank felé kell fizetned a tranzakcióért.

 

Úgy gondoltuk,

hogy a parfümök és a vásárlás által nyújtott élményt fokozni szeretnénk a Nyugat-Európában nagyon elterjedt, és Magyarországon is egyre népszerűbb bankkártyás fizetés lehetőségével. A szolgáltatók áttekintését követően választásunk a 2015-ben alapított Barion Payment Zrt elektronikus fizetéseket lebonyolító szolgáltatóra esett. A budapesti székhellyel rendelkező Barion a Magyar Nemzeti Bank engedélyével végzi a tevékenységét. Szerződéskötés előtt a Barion megvizsgálja a leendő ügyfelet, így minket is. Bizonyos tevékenységet végző áruházakkal nem kötnek szerződést. A teljesség igénye nélkül ilyen tevékenységek közé tartoznak:

  • Drogok és kiegészítők forgalmazása
  • Direkt marketing ügynökségek
  • Telemarketing cégek (horoszkóp, jóslás)
  • Másolatok (replikák) előállítása, aukciós házak
  • Átverésre használt weboldalak
  • Hamis vagy megalapozatlan állításokat tartalmazó termékek vagy szolgáltatások
  • Hamisított, bizonytalan eredetű termékek

A teljes listát ITT találhatjátok.

 

Megelőzés

Minden online vásárlás előtt nézd meg, hogy az URL címben szerepel-e a „https” kifejezés. Ez az oldallal folytatott kommunikáció titkosítását mutatja. Illetve újból szeretném felhívni a figyelmet az ÁSZF elolvasására. Ebben szerepelnie kell, hogy probléma esetén hol érheted el az eladót. Ha ez hiányzik, vagy egy külföldi cím szerepel, akkor nem javaslom az onnan történő vásárlást. Nemcsak azért, mert mi is támogatjuk a hazai szereplőket, hanem azért is, mert vitarendezés esetén egy külföldi céggel sem a Békéltető Testület, sem pedig a magyarországi fogyasztóvédelem nem tud mit kezdeni.

 

Online fizetés menete

A Flabo-n történő online vásárlás során a vételár kiegyenlítéséhez - a parfümrendelés esetén kért adatok megadását követően- a Barion biztonságos fizetőoldalára kerül át a vásárló, ahol a fizetéshez szükséges kártyaadatokat (bankkártya száma, kártyatulajdonos neve, lejárati dátuma, kártya kódja) szükséges megadni. Tudnod kell, hogy a Barion fizetőoldalának adattartalmáról mi nem kapunk információt, mivel az egy tőlünk független és védett internetes oldal.

 

Probléma esetén

Bankkártyával történő fizetés esetén amennyiben a terméket nem kaptad meg, a kereskedőnél tett panaszod eredménytelen lett, a termék ellenértékét a kereskedő nem tudja, vagy nem akarja visszafizetni, akkor élhetsz a visszatérítés (chargeback) lehetőségével. Ez a folyamat a bankkártyád kibocsátó pénzintézetnél (OTP Bank, UniCredit, Erste, K&H, TakarékBank, Revolut, stb) kezdeményezhető és ők intézik a teljes folyamatot. Ez a lehetőség csak a bankkártyával történő fizetés esetén illet meg.

 

A fentiek alapján is elmondhatjuk, hogy a legkényelmesebb és legolcsóbb fizetési mód a bankkártyával történő fizetés. Használjátok bátran és élvezzétek a nálunk vásárolt parfümök által nyújtott élményt!

Webáruház készítés
olcsobbat.hu Topseller A kényelmes és biztonságos online fizetést a Barion Payment Zrt. biztosítja, MNB engedély száma: H-EN-I-1064/2013. Bankkártya adatai áruházunkhoz nem jutnak el.