Flabo blog

Biztos nem tudtad Calvin Klein-ról,

2020.03.03 18:02
Bolvári József

A Calvin Klein egy olyan globális márka, amely merész, progresszív ugyanakkor vonzó és gyakran minimalista esztétikával rendelkezik. Calvin Klein világszerte kiindulási pontként szolgál a feszültség, a szikrázó ötletek és az előre nem látható valóságok létrehozására. Céljuk, hogy a provokatív és lenyűgöző képekkel inspirálják a közönségüket. Bátor gondolkodásra és az ismeretlen felfedezésére ösztönözzenek. Arra törekszenek, hogy pozitív hatást gyakoroljanak a világra, felébresszék a szenvedélyt, megtestesítsék a hitelességet és üdvözöljék az egyéniséget.

Calvin Richard Klein 1968-ban alapította meg Barry Schwartz-cal közösen a Calvin Klein Inc-t. Egyszerű és határozott szabású, visszafogott színvilágú ruháival valóságos forradalmat idézett elő a divatvilágban. Egyre népszerűbb lett a minimalista stílusa azok körében, akik felfedezték, hogy nem a hivalkodásban lakozik az igazi stílus, hanem az egyszerű eleganciában. Farmerjei és fehérneműi hihetetlen népszerűségnek örvendenek, köszönhetően többek között Mark Wahlbergnek és Brooke Shields-nek, akik -sok más híresség között- a cég reklámarcai voltak.

1978-ban jelent meg az első olyan női, és 1981-ben az első olyan férfi parfüm, mely a Calvin Klein nevet viseli. Azóta sorra készítik a sikeresebbnél sikeresebb illatokat. Obsession, Eternity, Escape, Euphoria, Contradiction illatsorozatokat ismerik több kontinensen és rendszeresen bekerülnek a vásárlói TOP listák élvonalába. A legismertebb Calvin Klein illat talán a CK One uniszex sorozata volt, melynek Kate Moss lett a reklámarca.  A Calvin Klein márka reklámjai gyakran feszegetik a szemérem határait ezzel is felhívva a figyelmet az egyediségre és az egyéniség szabadságára.

A Calvin Klein márkáról mindenki hallott. Mindenki ismeri ezt a márkanevet viselő kiválló minőségű ruhákat, vagy az extravagáns parfümöket, vagy pedig a kiegészítők széles választékát. Azonban mint minden márkához -a médiában hallható híreken kívül- több érdekesség is kötődik, melyről csak az igazán hűséges rajongók tudnak. Összegyűjtöttünk nektek néhány csemegét. A márkáról és annak megalkotójáról Calvin Kleinról biztosan nem tudtad, hogy

 • Calvin Richard Klein néven 1942. 11. 19-én született Bronxban.
 • Édesapja Klein Leo Magyarországról származott, míg édesanyja Stein Flore osztrák gyökerekkel rendelkezik.
 • 1964-ben vette feleségül Jayne Centre-t, akitől megszületett Marci nevű lánya. 1974-ben elvált.
 • 1968-ban Barry Schwartz-cal közösen alapították vállalatukat a Calvin Klein Inc-t.
 • 1973-ban Calvin Klein megkapta az első Coty díjat, majd 1974-ben és 1975-ben ismét.
 • 1986-ban feleségül vette Kelly Rector-t, akitől 1996-ban vált el.
 • A Calvin Klein parfümök gyártási joga ma a Coty Inc-hez tartozik.
 • 1978-ban jelent meg az első olyan női, és 1981-ben az első olyan férfi parfüm, mely a nevét viseli.
 • Calvin Klein termékek reklámjaiban több híres személyt is felfedezhettünk. Pl: Brooke Shields, Mark Wahlbert, Kate Moss.
 • 2002-ben Calvin Klein eladta a gyárát a Philips-Van Heusen Corporation-nak.
 • 2003-óta visszavonultan él és kerüli a sajtó nyilvánosságát.
 • A ruházaton kívül lakberendezési tárgyakat is készített. Mint pl. ágyneműt, törölközőt, asztalterítőt, edényeket, szőnyeget stb.
 • A Vissza a jövőbe című filmben Marty McFly visszautazik 1955-be, ahol találkozik az akkor tizenéves édesanyjával. Marty egy baleset után eszméletlen lesz, jövőbeli anyja ekkor találkozik vele. Az alsónadrágjának pántján a Calvin Klein felirat olvasható. Az anyja azt hiszi, Marty-t hívják így.
 • Calvin Klein termékei több mint 100 országban elérhetőek és világszerte több, mint 10000 embert foglalkoztat.

 

A Calvin Klein parfümök széles választékát megtalálhatjátok a flabo kínálatában is, az alábbi linkre kattintva: flabo - ahol élmény a parfüm

Forrás:

https://de.wikipedia.org/wiki/Calvin_Klein

https://www.calvinklein.de/ueber-calvin-klein

Webáruház készítés
olcsobbat.hu Topseller A kényelmes és biztonságos online fizetést a Barion Payment Zrt. biztosítja, MNB engedély száma: H-EN-I-1064/2013. Bankkártya adatai áruházunkhoz nem jutnak el.