Flabo blog

Fenntartható divat

2021.12.19 17:51
Bolvári József
Fenntartható divat

Szereted a parfümöket, a sikkes ruhákat, a mutatós órákat, a táskákat? Szeretsz divatosan és ízlésesen öltözködni? Gondolkodtál már azon, hogy mindennek milyen hatása van a környezetünkre? Beszéljünk róla.

Szereted a parfümöket, a sikkes ruhákat, a mutatós órákat, a táskákat? Szeretsz divatosan és ízlésesen öltözködni? Gondolkodtál már azon, hogy mindennek milyen hatása van a környezetünkre? Beszéljünk róla.

 

Több nagyon fontos tanulmány készült már a fenti témában. Rengeteg műsorban került már szóba és sok-sok elemzésben olvashatunk adatokat és tényeket ezzel kapcsolatban. Tudjátok, hogy egyetlen farmernadrág elkészítése során nagyjából 8000 liter édesvizet használnak fel? Egyetlen póló elkészítéséhez ennél sokkal kevesebb, mintegy 2500 liter víz szükségeltetik. Ez alapján nagyon leegyszerűsítve egy öltözék elkészítéséhez több mint 10 m3 édesvíz kell. Ennek a felhasznált mennyiségnek a megtisztítása további energiákat emészt fel.

Hihetetlenül hangzik?

Gondolkodtatok már azon, hogy mennyi műanyag szükséges egy-egy termék előállításához, becsomagolásához? Tudjátok, hogy mi történik ezzel a hihetetlen mennyiségű műanyaggal miután már „nincs rá szükségünk”? Tudjátok, hogy mennyi idő, hány esetenként hány száz év, amíg lebomlik és egybeolvad a természettel?

Tudjátok, hogy a leginkább környezetszennyező iparágak rangsorában a divatipar a harmadik helyet foglalja el? Ez a kétes dicsőség és a bolygónk védelme közösen ösztönözte arra a nagy gyártókat, hogy csökkentsék az ökológiai lábnyomukat. Magyarra lefordítva olyan eljárásokat fejlesztettek ki, olyan anyagokat használnak fel, melyek kevésbé terhelik a Földet és céljuk, hogy a fenntarthatóság biztosítása. Olyan ruhákat készítenek, melyek egyre tartósabbak, így nem kell egy használat után újat vásárolnotok. A termék előállítás során egyre több természetes és egyre kevesebb szintetikus anyagot használnak. Figyelembe véve, hogy a természetes anyagok pótlása, folyamatos biztosítása is teljesüljön.

 

Nem szabad azt hinnünk, hogy csak a nagy cégek feladata a környezetvédelem. Minden embernek végig kell gondolnia, hogy mivel járulhat hozzá ahhoz, hogy a gyermekeink, unokáink is egészségben élhessenek a Földön. Nem kell nagy dolgokat kitalálnunk, de amit megtehetünk, azt kötelességünk véghez vinni.

Mi a Flabo parfümnél kötelességünknek érezzük a bolygónk védelmét

Úgy gondoljuk, hogy a tevékenységünk során a csomagolóanyagoknak van a legnagyobb hatása a természetre. Éppen ezért kiemelt hangsúlyt fektetünk az újrahasznosításra. Parfümjeinket buborékos fóliával is bevonjuk a kiszállítás előtt. Ezzel is védelmet adunk az illatszernek. Elkerüljük, hogy egy szállítás közbeni törés miatt újabb és újabb erőforrásokat kelljen felhasználni az online rendelésetek kézhezvételéhez. Ezt a buborékos fóliát minden esetben a beszállítóinktól, a hozzánk beérkező áruval kapjuk. Újrahasznosítjuk.

Hasonló a helyzet a térkitöltő anyaggal. Formától és színtől függetlenül erre is igaz, hogy a kapott anyagot újra felhasználjuk. Pont úgy, ahogy a dobozainkat is. Hullámpapír dobozba csomagoljuk a megrendeléseiteket. Ez a legbiztonságosabb és leginkább környezetbarát módja a csomagolásnak. Különösen úgy, hogy ezeket a dobozokat is újra felhasznált papírból készítjük.

A csomagolásnak létezik gyorsabb és kényelmesebb módja is, azonban meg vagyunk róla győződve, hogy a fenntarthatóság miatt helyesen cselekszünk. Így ti is biztosak lehettek abban, hogy a Flabotól történő rendelés esetén vigyáztok a környezetre és így a parfüm még inkább élmény lesz.

Webáruház készítés
olcsobbat.hu Topseller A kényelmes és biztonságos online fizetést a Barion Payment Zrt. biztosítja, MNB engedély száma: H-EN-I-1064/2013. Bankkártya adatai áruházunkhoz nem jutnak el.