Gyakran ismétlődő kérdések

 1. Mi a különbség az Eau de Parfüm (EDP), az Eau de Toilette (EDT) és az Eau de Cologne (magyarul kölnivíz, EDC) között?

Az illatszereket a bennük lévő illóolajak menyisége ill. töménysége szerint osztályozzák. Minél magasabb az olajtartalom az adott illatszerben, annál erősebb, és a hatása annál hosszabb ideig érezhető. Az EDP parfüm rendelkezik a legmagasabb illóolaj koncentrációval, melynek aránya 15-20%. Előnye, hogy nagyon kevés mennyiség is elég belőle. Tartóssága kb. 4-5 óra. Az EDT vagyis toalettvíz, az edp-nél kevesebb, 5-15% illatanyagot tartalmazó parfüm, melynek tartóssága 2-4 óra. Az EDC 2-4% illatanyagot tartalmazó, rendkívül könnyű, többnyire frissítő hatású parfüm. Tartóssága kb. 2-3 óra.

 

 1. Eredeti parfümöket forgalmaztok?

Igen. Beszállítóink kiválasztásakor alapvető fontosságú volt, hogy csak eredeti, márkás parfümöket forgalmazzanak. Ha utánzatra van szükséged, akkor nem tudunk segíteni.

 

 1. Hogyan válasszuk ki a nekünk megfelelő parfümöt?

A választásnál hallgasson érzékeire. Hagyjunk időt, hogy kibontakozhasson, hiszen az idő múlásával jelennek csak meg a különböző illatjegyek. A megfelelő parfüm kiválasztásához a blogunkban található bejegyzésekben is találhat segítséget.

 

 1. Hol és hogyan használjuk a parfümöt?

A klasszikus „parfüm viselő testrészek” a fül mögötti terület és a nyak. Azonban – ahogy a blog bejegyzésünkben is olvasható, oda fújjuk, ahol szeretnénk, hogy megcsókoljanak…

 

 1. Léteznek szabályok a parfümök használatára?

Igen. Érvényes a szabály, hogy „a kevesebb néha több”. Vegyük figyelembe többek között az évszakokat is. A melegebb napokra a friss, virágos, citrusos parfümök jelentenek ideális választást, míg a hűvösebb évszakokban az édes, fűszeres illatokat részesítsük előnyben. Ez azonban nincs kőbe vésve. Mindenki a saját egyedi ízlése szerint használja.

 

 1. Hatással lehet az illat a közérzetünkre és kedvünkre?

Igen, nagyon is. Az illatok közvetlenül hatással vannak a lelki egyensúlyunkra. Egy kellemes illat nagyon gyorsan javíthat a kedvünkön, viszont a számunkra kellemetlen illat rossz hatással lehet ránk.

 

 1. A parfümöknek lehet erotikus hatása?

Alapjában véve nem, viszont egy kellemes illat, melyet kedvese használ, izgatóan hathat. Illetve egy kellemes illat vonzóbbá teheti a viselőjét, és felejthetetlenné az estét.

 

 1. Igaz az az állítás, hogy ugyanannak a parfümnek különböző személyeken más lehet az illata?

Igen. Minden embernek saját illata van. Az a parfüm, mely az egyik felhasználón fantasztikus illatot áraszt, a másiknál teljesen másképp nyilvánulhat meg.

 

 1. A parfüm illata milyen fázisokból áll?

A parfüm teljes illata három fázisból áll össze:

Fejjegyek: ezen illatjegyek határozzák meg az első benyomást. Ezek a jegyek tartalmazzák a legillékonyabb, legintenzívebb összetevőket. Hatásuk néhány percig érezhető.

Szívjegyek: ide tartoznak a parfüm legfontosabb illatai, Hatásuk általában 2-4 órán keresztül érezhetőek.

Alapjegyek: ezek a parfüm legtartósabb illatai. Hatásuk 4-6 órán át, vagy akár tovább is érezhetőek.

 

 1. Mennyi ideig használható a parfüm, hogyan ismerem fel, hogy már nincs teljesen rendben?

A tárolásra célszerű figyelmet fordítanunk, mert a levegő, a hő és a fény is árthat neki. Ajánlott hűvös és sötét helyen tárolni és a sugárzó hőtől mindenképpen óvni. Ha ezt betartjuk, a megkezdett üvegcse több mint fél évig használható. Eredeti bontatlan csomagolásban pedig több évig is eláll. Amikor a színe és az illata megváltozik, akkor viszont már nem fogja a korábbi élményt nyújtani számunkra.

 

 1. A flabo.hu hazai webáruház?

Igen. Magyarországi tulajdonossal és magyarországi székhellyel rendelkezünk. Beszállítóink többsége szintén magyar, azonban néhány esetben külföldi (német, holland stb.) nagykerektől is vásárolunk.

 

 1. Mennyi idő alatt vehetem át a megrendelésem?

A készleten lévő termékeket legkésőbb 2 munkanapon belül kézhez veheted. A nem készletes termékek esetén ez az idő 5-15 munkanap is lehet. Illetve létezik a 24 órán belüli szállítási ajánlatunk, melynek keretein belül a készletes termékeket a weboldalon meghatározott településeken 24 órán belül átveheted.

 

 1. A webáruházban nem találom a keresett parfümöt. Ettől függetlenül be tudjátok szerezni?

Igen, előfordulhat. Webáruházunkban sok száz termék található, azonban beszállítóink több ezret forgalmaznak, melyeket szintén be tudunk szerezni. Ha a webáruházunkban nem találod, vedd fel velünk a kapcsolatot az info@flabo.hu címen és utánanézünk, beszerezhető-e.

Webáruház készítés
olcsobbat.hu Topseller A kényelmes és biztonságos online fizetést a Barion Payment Zrt. biztosítja, MNB engedély száma: H-EN-I-1064/2013. Bankkártya adatai áruházunkhoz nem jutnak el.