Flabo blog

Gyümölcsös illatok

2021.09.05 14:10
Bolvári József
Gyümölcsös illatok

Mindannyiunknak meg van a kedvenc gyümölcse, melyet az íze és/vagy illata miatt imádunk. Ezt a rajongást használja ki a kozmetikai ipar, amikor első pillanatra könnyűnek tűnő, gyümölcsös jegyekkel gazdagított parfümökkel örvendeztetnek meg minket.

Mindannyiunknak meg van a kedvenc gyümölcse, melyet az íze és/vagy illata miatt imádunk. Ezt a rajongást használja ki a kozmetikai ipar, amikor első pillanatra könnyűnek tűnő, gyümölcsös jegyekkel gazdagított parfümökkel örvendeztetnek meg minket.

 

A gyümölcsök mindig is jelen voltak az illatszerekben annak ellenére, hogy illékonyságuk miatt „belevarázslásuk” meglehetősen fáradságos feladat. Eleinte csak a citrusfélékkel találkozhattunk, melyek az egyetlenek, melyeket a természetes formájukban használhatnak az illatszerekben. Ekkor még csak a citrom és a narancs használata biztosított frissességet a viselőjének, majd pedig az illatok telítődésével egyre töményebb alkotások születtek. A 20. század elején a kémia fejlődésének köszönhetően újabb lendületet kapott a gyümölcsös alkotások létrehozása. Szintetikus molekulák használatával képessé váltak a teljes jegyek létrehozására, így az őszibarack, az eper és a cseresznye is megjelent a palettán.

Az első olyan parfüm, mely mesterségesen létrehozott molekulát tartalmazott, az 1919-ben megjelent Guerlain Mitsouko volt. Ez a robbanásszerű fejlődés az 1990-es években kapott újabb lendületet, amikor is az újonnan kidolgozott molekuláknak köszönhetően a dinnye, a körte, az alma és a licsi illatai is megszülettek a laboratóriumokban. A modern alkotásokban a leggyakrabban a sárgadinnyével, a körtével és a különféle barackokkal találkozhatunk.

A gyümölcsös jegyek vidámságot adnak az illatoknak és a viselőjüknek egyaránt. Már nemcsak az ízlelőbimbóinkat kényeztetik, hanem szaglásunkat is, mert a jó minőségű gyümölcsös illatnak valódi íze van. Mivel manapság a vörös gyümölcsöktől kezdve a sárga és egzotikus gyümölcsökig nagyon sokfélét használnak fel, ezért a gyümölcsös jegyek és a velük felvértezett illatszerek is meglehetősen változatosak. Ennek is köszönhető, hogy már nemcsak nyáron találkozhatunk friss, finom, citrusokkal vagy virágokkal párosított alkotásokkal, melyek hangsúlyozhatnak egy ínyenc jegyzetet, vagy a kifinomultságot esetleg egy gyermekies, édes és játékos megjelenést. Az édesség és frissesség között felébresztik az érzékeinket és gondolatban egy káprázatos utazásra csábítanak.

 

A parfümökben elsősorban a szívjegyben találkozhatunk a hangsúlyos gyümölcsökkel. Mivel ezen jegyek akár több órán át is kifejtik hatásukat, így ezek a legjellegzetesebb részei az illatszereknek. A vizes és lédús gyümölcsök azonban elsősorban a fejjegyben jelennek meg. Illékonyságuk miatt először velük találkozhatunk, közvetlenül a kifújást követően.

 

Bátran állíthatjuk, hogy a gyümölcsös parfümök áttörték a korlátaikat.

Virágos jegyekkel kombinálva rendkívül sok női parfümben használják őket. Ezek az alkotások nagyon vonzóak a férfiak és a nők számára egyaránt. A rendkívül sokféle megjelenítési lehetőségüknek köszönhetően gyakori vendégek az unisex parfümökben, és manapság a fűszeres jegyekkel alkotott édeskés párosításuknak köszönhetően, az alma, az ananász, a görögdinnye illatával egyre többször találkozhatunk a férfi illatok között is.

A felhasznált gyümölcsök szerint beszélhetünk:

Ha véletlen van olyan olvasó, aki még nem próbált ki egyetlen gyümölcsös férfi vagy női parfümöt sem, akkor őt bátran buzdíthatjuk a tesztelésre. Állíthatjuk, hogy nagy élménnyel lesz gazdagabb különösen az nyári-őszi időszakban, mikor a természetben hemzsegnek az érett színes, zamatos és illatos gyümölcsök. Válassz a kínálatunkból és győződj meg róla, hogy élmény a parfüm.

Webáruház készítés
olcsobbat.hu Topseller A kényelmes és biztonságos online fizetést a Barion Payment Zrt. biztosítja, MNB engedély száma: H-EN-I-1064/2013. Bankkártya adatai áruházunkhoz nem jutnak el.