Flabo blog

Hamis vagy eredeti?

2019.03.24 08:21
Bolvári József

Többen kérdeztétek, hogy hogyan lehet megkülönböztetni az eredeti parfümöt a hamistól. Megpróbálok segíteni ebben a témában.

 

Az interneten rengeteg írás található arról, hogy hogyan lehet megkülönböztetni a hamis parfümöt az eredetitől, ennek ellenére sokan nincsenek tisztában vele. Ezt bizonyítja, hogy többen kérdezték tőlem is, illetve facebook csoportokban is rendszeresen felmerül a kérdés, sőt a hozzászólók között is nagy az egyet nem értés.

Van több jel, amelyek esetén gyanakodhatunk

Ilyenek például a következők:

  • celofán, csomagolás minősége. Ha a termék vastag, durva celofánba van csomagolva, vagy a celofán élei nem illeszkednek a papírdobozra, az már gyanús.

  • fújóka minősége. Ha a fújóka gyenge minőségűnek túnik, akkor szintén gyanakodhatunk.

  • parfüm színe. Ha a termék színe eltér a korábban használt (és 100%-ig eredetinek vélt) terméktől, akkor valószínűsíthető, hogy nem eredetivel van dolgunk.

  • parfüm illata. Ha a termék illata eltér a korábban használt (és 100%-ig eredetinek vélt) terméktől, akkor szintén gyanakodhatunk.

  • termék kiszerelése. Ha csak nagy, 100ml-es kiszerelést árul az üzlet, akkor is gyanakodhatunk.

  • üveg kidolgozottsága. Ha parfüm üveg aprólékos kidolgozottsággal rendelkezik, akkor megnyugodhatunk, nem hamisítványt vásároltunk.

  • termék ára. Ha egy terméket olcsón adnak, akkor gyanakodhatunk. Ebben segítségünkre lehetnek az ár összehasonlító oldalak. Ha a többség 10.000 Ft-ért kínál egy terméket, de van aki 6.000 Ft-ért árulja, akkor valószínű, hogy az nem lesz eredeti. Pl. Hugo Boss Bottled 100ml-es terméket 12.000 Ft-ért ne vegyünk.

  • vásárlás helye. Ha egy boltban vagy webáruházban minden termék ugyananyiba kerül, akkor ők nem eredetit árulnak. Ha egy webáruházban megbízunk, akkor inkább tőlük vásároljunk, még akkor is, ha valamennyivel drágábban árulják a keresett terméket.

Mindezek között több szubjektív dolog is van. Legyünk őszinték nehezen meghatározható egy termék üvegének kidolgozottsága, vagy a celofán minősége. Ugyanakkor a parfüm illata is eltérő lehet ha más napszakban próbáljuk, vagy több évvel később készítették. Mellékelem a panaszkönyv egy adását, mely szintén ezt a témát feszegette. https://www.youtube.com/watch?v=TimKXmxoLD8 A konklúzió az lett, hogyha ügyes hamisítványról van szó, akkor senki sem fogja megkülönböztetni az eredetitől.

Véleményem szerint az ár, a kiszerelés és a bolt megbízhatósága lehet a legbiztosabb pont, mely segíthet döntenünk.

Nézzük meg a webáruházat!

Megtalálható-e az eladó neve? Magyarországi-e a címe? Esetleg van-e fénykép róluk? Természetesen nem elvárható, hogy cégjegyzékben ellenőrizzünk le minden egyes céget (pedig érdekes eredményeket látnánk), az viszont segíthet, hogy a vásárlóik negatív értékelésükre hogyan reagáltak. Ha mindezek után van bizalmunk az adott webáruházhoz, akkor rendeljük meg bátran a terméket és izgatottan várjuk a pillanatot, amikor magunkon érezhetjük az illatot.

Ha a kérdése vagy észrevétele van, keresse bátran ügyfélszolgálatunkat!

flabo.hu elérhetőségek

Webáruház készítés
olcsobbat.hu Topseller A kényelmes és biztonságos online fizetést a Barion Payment Zrt. biztosítja, MNB engedély száma: H-EN-I-1064/2013. Bankkártya adatai áruházunkhoz nem jutnak el.