Flabo blog

Hogyan válasszunk magunkhoz illő parfümöt

2020.10.19 20:34
Bolvári József
Hogyan válasszunk magunkhoz illő parfümöt

Az ősz színei, a hűvösebb időjárás, a természet bezárkózása mind-mind rányomják a bélyegüket a hangulatunkra, így a fenti kérdés nem is lehetne aktuálisabb. Előzzük meg a depressziót és válasszunk igazán magunkhoz illő eredeti parfümöt, mely képes a legrosszabb napjainkba is egy kis élményt varázsolni. Egy kedves kérésnek eleget téve, megpróbálok segíteni abban, hogy hogyan induljatok el.

Azt szeretném előre elmondani, hogy nem, vagy csak nagyon nehezen fogsz találni egy olyan márkás parfümöt, mely a napod teljes egészében, a hét minden napján és minden évszakban tökéletesen működik rajtad, és ugyanazt a felemelő érzést nyújtja. Ezzel arra akarok célozni, hogy nagyon valószínű, hogy több minőségi parfümöt érdemes választanod, mert mint tudjuk, egészen másként viselkedik egy parfüm a tavaszi napsütésben, mint a nyári melegben, egészen másként ölel körbe reggel az ébredés után, mint este, amikor is a buliban kiengeded az egész heti stressz után a gőzt.

Az első kérdés, melyet őszintén kell megválaszolni az az, hogy milyen személyiség vagy te?

Az őszinteség azért fontos, mert ez az egész történet rólad szól. Nem a szomszédodról, nem a legjobb barátodról, és nem is a filmekben megtestesített hősökről. Rólad, a te mindennapjaidról, a te életedről. A cél az, hogy te érezd magad jobban, te légy magabiztosabb tőle, és téged töltsön tele energiával, amikor is a parfüm illatát megérzi az orrod. Előfordulhat, hogy te is ugyanazt fogod megszeretni, mint a barátod vagy barátnőd, de erre ne vegyél mérget. Ha mégsem ugyanazt szeretitek, az nem probléma, mindössze azt mutatja, hogy különbözőek vagytok. Erre a parfümkészítők is gondolnak, ezt többek között az is mutatja, hogy évente több száz, akár több ezer új parfüm kerül piacra, melyeknek az áruházak, webáruházak csak töredékét képesek bemutatni. Ez – minden igyekezetünk ellenére- ránk, a flabo.hu webáruházra is ugyanúgy igaz.

A lázadó hölgyek számára ideális választás lehet egy gyümölcsös aromákat felvonultató női parfüm. Pl. a Paco Rabanne Lady Million EDP, vagy Jean Paul Gaultier La Belle EDP-jének az uralkodó, tüzes karakterei tökéletes eszközként szolgálhatnak a független önbizalomtól duzzadó gyengébbik nem képviselői számára. Az erősebbik nemhez tartozó lázadók számára az aquás-fás illatok között találhatjuk meg a megfelelő választást. A kalandorok a Burberry ház Mr. Burberry Indigo EDT-jében, vagy a Davidoff Horizon EDT-jében fedezhetik fel azt a parfümöt, mely az új lehetőségeket, az izgalmakat, az élet naposabb oldalát is megmutatja és a külvilág számára jelzi a valódi személyiségüket.

Az érzelmes, melankolikus hölgyek a virágos-édeskés, míg az érzelmeiket bátran megélő férfiak a fűszeres illatok között fogják a számukra tökéletes parfümöt megtalálni. A Bvlgari Omnia Amethyste EDT-jének lágy, nőies fátyla, vagy a Calvin Klein Eternity Air EDP mély érzékisége, és a felvonultatott virágok hada bátran árulkodhat a viselőjének személyiségéről. Mindeközben az urak számára a Giorgio Armani Code EDT-jének finom titokzatos lágysága, vagy Antonio Banderas Blue Seduction-ának kellemes, szexi jegyei sem rejtik véka alá az érzelmeket, és bizonyságot adnak számunka újra és újra arról, hogy egy parfüm hogyan is tud valódi élményt nyújtani.

A sportos hölgyek bátran viseljenek virágos vagy gyümölcsös parfümöt, míg férfitársaik számára a friss illatjegyeket közvetítő illatok lehetnek a megfelelőek. Gondoljunk csak a Palvin Barbara által bemutatott Giorgio Armani Air Di Gioia EDP-re melynek megszületését az elődjének a tengert idéző jegyei ihlették, vagy a Guess ház Dare Woman EDT-jének merész, és egyben provokatív jegyei által közvetített túláradó lendületre. Az urak számára készített Lacoste Essential, vagy a Chevignon Brand által birtokolt frissesség is képes energiával feltölteni a viselőjét és az aktív élet nehezebb pontjain határozottan továbbsegíteni.

Ha nem tudjuk magunkat egyértelműen egyik kategóriába sem besorolni, akkor se keseredjünk el.

Ez teljesen természetes dolog, mert az egyes személyiségjegyek nap közben is válthatják egymást. Például a délutáni testmozgás közben tükröződhetnek rajtunk a sportos, az esti kikapcsolódás során az érzelmes jellemvonások. Nagyon kevés az olyan személyiség, aki határozottan csak egy csoportba tartozik, és az sem biztos, hogy az ő életük színesebb ettől. Ezért is említettem feljebb, hogy több parfümöt érdemes választanunk. Ugyanakkor még egy fontos tényezővel ki kell egészíteni a leírtakat. Ez pedig az illattípusok közötti határok elmosódása. Mivel minden egyes parfüm több 10, esetenként több 100 összetevő felhasználásával készül, így természetes az is, hogy a belőle kiérzendő jellemzők is sokfélék és nem csak egy irányvonalat követnek. Ez adja a parfüm szépségét, sokoldalúságát. Ismét ki kell hangsúlyoznom, hogy mennyire fontos vagy ebben a történetben, mert előfordulhat az is, hogy amit te érzel egy illat során, az teljesen más, mint amit az alkotók szándékoztak megteremteni. Nem ritka az sem hogy egy virágos jegyektől hemzsegő parfümből valaki a benne lévő vanília édeskés illatát érzi dominánsnak, ezáltal számára az üveg tartalma egy édes jegyeket felvonultató, esti bulihoz tökéletesen illő kiegészítő lesz.

A magunkhoz illő parfüm kiválasztásánál nem hagyhatjuk figyelmen kívül, hogy milyen alkalomra szánjuk.

Egy hétvégi esti diszkóban nem kell visszafognunk magunkat. Megengedett az uralkodóan édes és a leteperően határozottságot sugalló fűszeres-fás jegyek használata. Ha megfelelő minőségű parfümöt választottunk, akkor nem kell amiatt sem aggódnunk, hogy a tánc hevében cserben hagyna. Az igazán jó parfüm a fokozott igénybevételnél fokozni fogja a hatását. Ha egy irodában, vagy emberek között dolgozunk, célszerű rájuk is figyelemmel lennünk, ezért óvakodjunk az erős, tömény illatoktól. Ez esetben kerülendő a tolakodó, édes, vagy féktelen frissességet árasztó aquás parfüm. Sokkal több elismerést zsebelhetünk be egy szolid gyümölcsös, vagy óvatos fás remekművel. Elegáns alkalmakkor is hasonló a helyzet. Sem egy színházban, sem pedig egy állófogadáson nem célszerű olyan parfümben megjelenni, mely az egész helységet magának követeli. Elégedjünk meg azzal, hogyha a hozzánk közel kerülők érezni fogják, és a finomságát kiváltságként élik majd meg.

Ha parfümök rengetegében úgy érezzük, hogy nem boldogulunk. Bátran kérjünk segítséget másoktól. Több olyan oldal, facebook csoport van, mely az illatok rajongóit gyűjti össze és egyúttal tanácsokkal is ellátják az érdeklődőket.

Ne feledkezzünk el arról a lehetőségről sem, hogy a minőséget képviselő (nem a hirdető, hanem a képviselő) üzletek eladói, webáruházak ügyfélszolgálatai is szívesen válaszolnak az illatokkal kapcsolatos kérdéseinkre. Ez alól mi a flabo.hu képviselői sem vagyunk kivételek. Bármilyen kérdés, észrevétel esetén örömmel fogadjuk a megkereséseket. Hiszen a közös célunk, hogy mindenki számára élmény legyen a parfüm.

Webáruház készítés
olcsobbat.hu Topseller A kényelmes és biztonságos online fizetést a Barion Payment Zrt. biztosítja, MNB engedély száma: H-EN-I-1064/2013. Bankkártya adatai áruházunkhoz nem jutnak el.