Flabo blog

Miért vásároljunk webáruházból?

2020.03.17 19:18
Bolvári József

A COVID-19 (közismert nevén: koronavírus) terjedése átértékeli a webáruházak, és a webáruházakban történő vásárlás jelentőségét. Mindennap hallhatjuk a hírekben, hogy hány új megbetegedést regisztráltak. Hallhatjuk, hogy a vírusnak jelenleg még nincs ellenszere, ezért törekedjünk a megbetegedés megelőzésére, a naponta többszöri alapos kézmosással, fertőtlenítéssel. A hivatalos szervek rendszeresen felhívják a figyelmünket arra, hogy ne menjünk nagy tömegbe, sőt lehetőleg kerüljük a másokkal való közvetlen kontaktust, igyekezzünk minimalizálni a személyes érintkezéseket mint pl. a kézfogást, ölelést. Ezért is jut a gazdaságban egyre nagyobb szerep a webáruházaknak.

A COVID-19 (közismert nevén: koronavírus) terjedése átértékeli a webáruházak, és a webáruházakban történő vásárlás jelentőségét. Mindennap hallhatjuk a hírekben, hogy hány új megbetegedést regisztráltak. Hallhatjuk, hogy a vírusnak jelenleg még nincs ellenszere, ezért törekedjünk a megbetegedés megelőzésére, a naponta többszöri alapos kézmosással, fertőtlenítéssel. A hivatalos szervek rendszeresen felhívják a figyelmünket arra, hogy ne menjünk nagy tömegbe, sőt lehetőleg kerüljük a másokkal való közvetlen kontaktust, igyekezzünk minimalizálni a személyes érintkezéseket mint pl. a kézfogást, ölelést.

Ezért is jut a gazdaságban egyre nagyobb szerep a webáruházaknak

 

Egy webáruházban adott termékcsoportban általában szélesebb kínálattal találkozhatsz, mint egy fizikai üzletben.

Egy webáruházban akár otthon, nyugodt körülmények között is válogathatsz a kínálatból.

Egy webáruházban nem vagy nyitvatartási időhöz kötve.

Egy minőségi webáruházban részletes információt találhatsz a termékekről.

Egy webáruházban úgy “nézelődhetsz”, hogy közben nem kerülsz fizikai kontaktusba az eladóval.

Egy webáruházban kifizetheted a terméket úgy, hogy nem kell sorban állnod. Nem kell várakoznod, és nem kell embertömegben várakoznod.

Egy webáruházban is van lehetőséged arra, hogy készpénz használata nélkül fizesd ki a kiválaszott terméket, ezzel is csökkentve a fertőzés lehetőségét.

Egy minőségi webáruházban is élhetsz a -vásárlók számára- jelenlegi legbiztonságosabb fizetési móddal, a bankkártyás vásárlás lehetőségével.

Egy webáruházban olyan futártól veheted át a terméket, akik rendszeres oktatást kapnak a vírussal, valamint annak terjedésének megakadályozásával kapcsolatban, valamint a megfelelő higiéniai előírások betartása esetén közvetlen érintkezés nélkül is átadhatják a megrendelésed.

A webáruházak egy részénél lehetőség van a csomagpontra történő szállítás választására, ezáltal tovább csökkenthető a fertőzés veszélye.

Nagyrészt a médiákban megjelenő híreknek köszönhetően sokakban máig él több tévhit a webáruházakkal kapcsolatban

Ilyenek például a következők:

  • A webáruházak csalók. A jóhiszeű vásárlók kifizetik előre a terméket, aztán nem kapják meg a megrendelésüket, és a pénzüket sem kapják vissza. Sajnos valóban vannak ilyen áruházak, azonban egy kis körültekintéssel elkerülhető, hogy visszaélés áldozatai legyünk. Hogy mi mindent lehet, illetve érdemes megnéznük egy webáruházban, mielőtt vásárolunk tőlük, arról egy másik cikkben már írtam.

  • Egy webshop üzemeltetése olcsóbb, mint egy üzlet fenntartása, ezért minden csaló ezzel próbálkozik. Azonban ezt csak azok állítják, akik nincsenek tisztában azzal, hogy egy sikeres webáruháznak mennyit kell hirdetésekre és marketingre költenie ahhoz, hogy a vásárlók egyáltalán megtalálják, illetve mennyi egyéb -a laikusok számára elképzelhetetlen- kiadás merülhet fel.

 

Összegezve a fentieket megállapíthatjuk, hogy egy jogkövető webáruházban történő vásárlás biztonságos. A virus elterjedésének megakadályozásában egy kiválló opció lehet az interneten történő vásárlás, mindezek mellett pedig képes valódi élménnyé varázsolni a vásárlás folyamatát.

Webáruház készítés
olcsobbat.hu Topseller A kényelmes és biztonságos online fizetést a Barion Payment Zrt. biztosítja, MNB engedély száma: H-EN-I-1064/2013. Bankkártya adatai áruházunkhoz nem jutnak el.