Flabo blog

Parfüm alternatív felhasználása

2020.06.01 11:55
Bolvári József
Parfüm alternatív felhasználása

A legnagyobb óvatosságunk ellenére előfordulhat azonban, hogy olyan parfümmel leszünk „gazdagabbak”, mely nem nő a színünkhöz. Alapvetően két különböző esetet kell elkülönítenünk. Mindkét eset kezelhető a parfüm alternatív felhasználásával, csak más és más módon. Adok néhány tanácsot, amivel az ilyen helyzeteket jól orvosolhatjuk.

Nemrég írtam arról, hogy a parfümvásárlásnál mire érdemes figyelni, hogy ne olyan terméket vásárolj, amelyik nem tetszik neked. A legnagyobb óvatosságunk ellenére előfordulhat azonban, hogy olyan parfümmel leszünk „gazdagabbak”, mely nem nő a színünkhöz. Alapvetően két különböző esetet kell elkülönítenünk. Mindkét eset kezelhető a parfüm alternatív felhasználásával, csak más és más módon

Adok néhány tanácsot, amivel az ilyen helyzeteket jól orvosolhatjuk

1. Először nézzük azt a lehetőséget, amikor is a parfümöt nem tudjuk elviselni

Ne felejtsük el, hogy minden illat másként viselkedik reggel és másként este. Másként tavasszal és másként ősszel. Vagyis, ha este nem tetszik, attól még tökéletes lehet nappali viseletként. Ha nem szimpatikus tavasszal, amikor ébred a természet, nyílnak a virágok és zöldellnek a növények, attól még azonosulni tudhatunk vele ősszel, amikor is a barnás-sárgás színvilág átveszi a hatalmat, a növények és az állatok is készülődnek a hidegebb évszakra és mi is leginkább a meleg szobában töltenénk minden egyes percet. Ha mindezek ellenére úgy döntünk, hogy szeretnénk inkább megszabadulni tőle, akkor próbálkozzunk a következőkkel:

  • A legkézenfekvőbb talán az, hogy kérdezzük meg az ismerőseinket, barátainkat, rokonainkat, hátha valaki keresett ilyen illatot, esetleg nem keresett, de tetszik neki. Megveszi, és máris örömet szerzünk valakinek úgy, hogy mi sem jártunk rosszul.

  • Egy másik megoldás lehet, ha az ismeretségi körünkben nem találtuk meg a parfüm megfelelő gazdáját, akkor használhatjuk a közösségi hálót. Többek között a facebook-on is több olyan csoport létezik, ahol bontott parfümök találhatnak gazdára. Ilyen például az „Illatok szerelmesei” nevű csoport. Használjátok bártan eladásra, de akár vásárlásra is.

 

2. Most nézzük meg azt az esetet, amikor a bőrünkön nem tudjuk elviselni, de maga az illat szimpatikus és közel áll hozzánk. A lenti tanácsok megfogadásával, használatával csodaszép virágot nyerhetünk a kaktuszból.

  • Minden porszívónak van egy olyan szűrője, ahol a levegő távozik a készülékből. Ha ezt a szűrőt befújjuk a parfümünkkel, akkor takarítás közben az egész helységben érezni fogjuk a kiválasztott illatot. Ennek egy alternatív módja, ha illatosított vattát teszünk a porzsákba.

  • Hasonló a helyzet, ha az autónk szellőztetőjéhez teszünk egy befújt papírcsíkot, vagy egyszerűen az autószőnyegre, esetleg az utastér levegőjébe fújunk. Ezt a módszert előszeretettel használom az autó kitakarítása után, amikor is a kosszal együtt a kellemetlen szagok is távoznak. Ezt követően a csomagtérbe fújok néhányszor a kedvencemből és az hetekig feldobja a napom és elbűvöli az utasokat.

  • Ha már a lakásnál tartunk, ne feledkezzünk el a fűtőtestről és a párologtatóról sem. Bármelyikbe juttatva elérhetjük, hogy az adott helység illatozzon. Természetesen parfümön kívül egyéb illóolajokat is használhatunk ezekre a célokra.

Végül, de nem utolsósorban használjuk a fantáziánkat és legyünk kreatívak. A parfümök alternatív felhasználásának is végtelen a tárháza. Rajtunk múlik, hogy melyik megoldást válasszuk. Osszátok meg tapasztalataitokat velem - itt kommentben, vagy az info@flabo.hu email címre küldött üzenetben, esetleg a facebook oldalunkon - és a többi olvasóval, ezáltal segítsünk egymásnak.

Webáruház készítés
olcsobbat.hu Topseller