Flabo blog

Parfüm vásárlás a neten

2020.05.26 20:22
Bolvári József
Parfüm vásárlás a neten

Többször találkoztam azzal a kérdéssel, hogyan lehet egy parfümöt a neten kipróbálni mielőtt megveszem? A válasz nagyon egyszerű: a technika jelenlegi állása szerint sehogy. De hát akkor honnan tudom, hogy mit veszek? Hogyan járjak el helyesen az online parfüm rendelés előtt?

Többször találkoztam azzal a kérdéssel, hogyan lehet egy parfümöt a neten kipróbálni mielőtt megveszem? A válasz nagyon egyszerű: a technika jelenlegi állása szerint sehogy. De hát akkor honnan tudom, hogy mit veszek?

Hogyan járjak el helyesen az online parfüm rendelés előtt?

  1. Ha ismered a kiválasztott márkát és áruházat, akkor tudod, hogy mit fogsz kapni.
  2. Ha nem ismered a kiválasztott terméket, akkor bizony zsákbamacskát kapsz, ami vagy bejön és boldog leszel tőle, vagy nem fog tetszeni és csalódott leszel.

 

A parfüm ugyanolyan termék, mint például egy ruha, melynek az anyagát egy weboldalon le lehet írni, de megtapintani, érezni csak személyesen lehetséges. Ugyanolyan, mint egy cipő, melynek a méretét le lehet mérni, de felpróbálni csak személyesen. Ezeket is vásárolhatjuk a neten, pont úgy, ahogy a különböző márkás parfümöket is. A következőt tanácsolom annak, aki női vagy férfi parfümöt szeretne a neten vásárolni, és szeretné, hogy a vásárlás egy igazi élmény legyen számára:

  • Ha valamilyen számodra új illatot keresel, akkor menj be egy parfümériába és próbáld ki, mielőtt megvásárolnád. Az üzletekben van lehetőséged egy teszter és egy papírcsík segítségével megbizonyosodni arról, hogy tetszik-e az illat. A próbának is vannak szabályai - pl. egy-egy alkalommal maximum 4-5 különböző illatot tesztelj, többet ne - amiket, ha betartasz, sok kellemetlenségtől kímélheted meg magad.

  • Minden eredeti illat másként viselkedik a különböző embereken, sőt ugyanazon a személyen másként jelenik meg tavasszal és másként ősszel, másként reggel és másként este. Ezért félrevezető lehet, ha az alapján választasz, mert a barátnődnek is tetszett és csak jókat mondott róla. Neked tetszen, te vagy ebben a történetben a főszereplő.

  • Ha interneten vásárolsz, megillet a 14 napos elállás joga, azaz meggondolhatod magad a vásárlástól számított 14 napon belül, és ha visszaküldöd a terméket, visszakapod az árát. Azonban ennek is megvannak a szabályai. Minden webáruház köteles a honlapján - általában az ÁSZF-ben - tájékoztatni az elállás szabályairól és azokról az esetekről is, amikor nem illet meg az elállás szabálya. Ezeket a szabályokat megtalálod a 45/2014 (II.26) Korm. rendeletben. Bármennyire is kellemetlen, ilyen például azaz eset, ha kibontod. Igen, igazad van. Ha nem bontod ki, nem tudod kipróbálni. Azonban a kormányrendelet 29§ (1) e pontja, és a fogyasztóvédelem álláspontja alapján higiéniai okokból a kibontást követően nem garantálható, hogy a termék emberi testtel, testnedvekkel illetve baktériumokkal érintkezett. Ezért csak az eladó jóindulatán múlik, hogy felbontást követően visszaveszi-e a - számára már eladhatatlan – parfümöt.

Hidd el, hogy nekünk eladóknak, és neked is ugyanaz az érdekünk. Mindketten azt szeretnénk, hogy örömöd leld a kiválasztott parfümben és reggel, amikor a fürdőszobában az illatszer felé nyúlsz, mosolyogva és várakozásokkal telve tedd.

Ha megvásároltál egy olyan parfümöt, mely nem tetszik, és az eladónak sem tudod már visszaküldeni, akkor se csüggedj. A következő bejegyzésben adok pár ötletet, amivel jól jöhetsz ki ezekből az esetekből is.

Webáruház készítés
olcsobbat.hu Topseller