Flabo blog

Pierre Montale, az Oud francia nagykövete

2020.01.05 18:36
Bolvári József
Pierre Montale, az Oud francia nagykövete

Pierre Montale története rendkívül lenyűgöző. Szűk két évtized alatt a márka a luxus illatok szerelmeseinek egyik kedvenc márkájává vált.

Pierre Montale története rendkívül lenyűgöző. Szűk két évtized alatt a márka a luxus parfümök szerelmeseinek egyik kedvenc márkájává vált.

Cége létrehozása előtt Katar, Dubai és Szaúd-Arábia városaiban dolgozott a királyi család, a nemesek, a hírességek és a koszorúslányok személyes parfümjeinek alkotójaként. Ezek a kiválló parfümök nem viselik az ő nevét vagy lógóját, mert a tulajdonosuk nevét viselik. Az első illat, amelyet Pierre ott alkotott, nem egyezett az ő ízlésével, ám a felesége beleszeretett. Ez jelentős bizalmat és motivációt adott neki a munka folytatására. A nyugati emberek imádják a keleti és a fás illatjegyeket, ezért a parfümök többsége az agarfa, a cédrus, a borostyán, a balzsam, a pézsma és más hasonló illatok aromás jellegzetes jegyzeteit tartalmazza.

Amikor keleten Pierre Montale lett a „nyugati illatok mestere”, úgy döntött, hogy kibővíti üzleti tevékenységét, és Európában is megmutatja képességeit. 2003-ban Párizsba költözött - a divat fővárosába, ott alapította meg a társaságát. 2005-ben a cég kiadta első parfümgyűjteményét, amely megnyerte az ügyfelek szívét. Ezen illatok mindegyike egyedi aromájval rendelkezett, így a kollekció hihetetlenül erősen indított a piacon.

Parfümjeinek egyik állandó és jellegzetes összetevője az oud

Az oud akkor képződik, amikor az agarfa egy gombával fertőzödik. A fa titokban védi ezt a parazitát. Ez a mechanizmus nagyon sötét és aromás gyantát állít elő. Ezt a fa-parazita természetes „védekezőkészletet” kézzel összegyűjtik, és pincékben, fénytől védve évekig tárolják. Egy desztillációs folyamat után az kapják meg az oud-ot. Azt az anyagot, melyet spirituális rítusokban a vallások határait átlépve használják a világ számos pontján.

Pierre Montale minden egyes parfüm elkészítésében részt vesz, és képességeinek köszönhetően a cég óriási sikereket ér el. A Montale sikerének egyik kulcstényezője az, hogy parfümök készítéséhez csak kiváló minőségű alapanyagokat használnak, amelyek illata hihetetlenül tartós.

A cég sikere folyamatosan növekszik, és 2005-től 2018-ig 126 parfüm került forgalomba. A márka követi a világméretű marketing követelményeket, és évente legalább kilenc új illatot ad ki. A Montale célja az ügyfelek érdeklődésének és szeretetének fenntartása azáltal, hogy teljes mértékben kielégíti parfüm igényeiket, és mindig új illattal lepi meg a rajongókat. A Montale leghíresebb parfümjei a Black Aoud, Aoud Leather, Dark Aoud, Black Musk, Aoud Musk és Attar. Mindegyik varázslatos aromával és tartós illattal rendelkezik, amelyet nem lehet elfelejteni.

A márka egyik jellegzetessége az alumínium palack

Általában nagyobb méretben használják a parfümkoncentrátumok megtartására. Azonban Montale aluminium palackja igazi luxusterméké vált, mely megtestesíti a fényűző modernitás és a hagyományok megőrzésének kombinációját.

Az eredeti illatok csomagolásán a 68, rue Pierre Charron vagy 26, Place Vendome felirat szerepel. A csomagoláson a celofán alján található az országkód, amely jelzi, hogy a parfüm melyik helyen készült. Ezáltal könnyen belátható, hogy az illat eredeti, mert a fentiektől eltérő minden más hamis.

A cég termékei megtalálhatóak a luxusparfümériákban illetve flabo ékkövei között is.

Forrás:

https://montaleparfums.com/en/montale-history

https://tinyurl.hu/4Ksh/

Webáruház készítés
olcsobbat.hu Topseller A kényelmes és biztonságos online fizetést a Barion Payment Zrt. biztosítja, MNB engedély száma: H-EN-I-1064/2013. Bankkártya adatai áruházunkhoz nem jutnak el.