Flabo blog

Újévi lendület

2021.01.10 13:54
Bolvári József
Újévi lendület

Az egész évi fáradságos munka után jön az ünnepi eszem-iszom és az újévi bulik ideje. Így kissé fáradtan lehangoltak lehetünk, ha belegondolunk, hogy a tél vége még messze van. Adok néhány ötletet, amivel az év első két hónapját is feldobhatod!

Az egész évi fáradságos munka után jön az ünnepi eszem-iszom és az újévi bulik ideje. Így kissé fáradtan lehangoltak lehetünk, ha belegondolunk, hogy a tél vége még messze van.

Adok néhány ötletet, amivel az év első két hónapját is feldobhatod

Amikor beköszönt a hideg évszak, sokan el sem tudnak képzelni szebbet, mint a hóval borított tájat nézni, vagy egy kiadós séta után a meleg szobában élvezni a lakás kényelmét. Bár idén eddig elmaradt a havazás, viszont a téli táj szépségét bátran élvezhettük. Amikor véget érnek az ünnepek és eljön az újév, akkor szembesülünk azzal, hogy a tél nagy része még hátra van. Ráadásul véget ért az ajándékozási szezon, a család- és barátlátogatások. Az emberek visszazökkennek a szürke komor hétköznapokba.

Ilyenkor könnyen lesz az ember depressziós, hiszen rossz hangulat rányomhatja bélyegét az egész napunkra. Sokkal jobban tesszük, ha a decemberi, év végi időszak varázsát meghosszabbítjuk kicsit, és optimistán várjuk a tavasz eljövetelét. Ne feledjük: Minden évben eljön a tavasz!

Ha a tél miatt depressziós lesz valaki, természetesen érdemes orvos tanácsát kérni. Azonban az enyhe hangulatingadozások természetesek ebben az időszakban. Legfőbb okuk az, hogy kevesebbet süt a nap és így kevesebb fény éri testünket. Ez azonban kezelhető. Sétáljunk! Egy-egy hosszú séta alkalmával fürdőzhetünk a napfényben, ami felszabadítja az ún. boldogsághormonjainkat. És akkor még nem is beszéltünk a testmozgás jótékony hatásáról.

Ha ez kevés lenne, vagy esetleg nehezen megoldható, hogy a szabadban töltsünk egy kis időt, akkor lehetőségünk van más megoldás keresésére. A nappali fénnyel rendelkező lámpák szintén jótékony hatásúak lehetnek. Ezt már klinikai vizsgálatok is alátámasztották. Ezek hatása ugyan nem ér fel a természetes napfénnyel, de pótlásra, kiegészítésre tökéletesen használhatóak.

A lakásban eltöltött időnek is meg van a maga szépsége. Ideális arra, hogy elolvassuk a régóta halogatott könyveket, kipróbáljuk a neten talált izgalmas recepteket. Arra is kihasználhatjuk ezt az időszakot, hogy a kisebb testi fájdalmakat kikezeljük, kipihenjük. Arra azonban figyeljünk, hogy nehogy átessünk a ló túloldalára. Ha valamihez nincs kedvünk, akkor ne erőltessük. Ha nincs kedvünk olvasni, akkor a legjobb Verne Gyula könyv sem fogja feldobni a napunkat. Ha nincs kedvünk főzni, akkor a legnevesebb chéfek receptje sem fog ezen változtatni. Ha úgy érezzük, rengeteg tennivalónk van, akkor is választhatjuk a fürdőkádban való ellazulást, vagy pedig egy egyszerű, filmnézős délutánt. Nem feltétlenül kell főzni, hiszen a rendelt pizzának is meg van a szépsége. Sőt, ha mindezt párban, esetleg a barátainkkal közösen tesszük, az még inkább feldobja a napunkat.

Mindenki ismeri a tavaszi nagytakarítás fogalmát. A természet ébredésével párhuzamosan rendet rakunk magunk körül, így vágunk bele az újjászületésbe. De miért várunk vele a tavasz eljöveteléig? Amikor eljön a kerti munkák ideje, amikor a tavaszi napsugarak egyre többször hívogatnak a szabadba, akkor szeretnénk ezzel tölteni a szabadidőnket? Használjuk ki a januárt arra, hogy átnézzük és rendezzük a dolgainkat. Nézzük át a ruhásszekrényeinket és válogassuk át a tartalmát. Ami már felesleges azt adjuk oda valakinek, vagy akár el is adhatjuk. Ami pedig már viselhetetlen, azt dobjuk a szemétbe. Tisztítsuk meg az ablakokat, mossuk ki a függönyeinket. Minden lakásban vannak olyan helyek, ahova csak odapakolunk. Remek alkalom kínálkozik arra, hogy ezeket kitakarítsuk, minden a helyére tegyünk. Ha elrettent a takarítás gondolata is, akkor fogadj fel egy céget, akik néhány óra alatt rendet raknak ott, ahol kéred.

Rengeteg írást találhatsz a neten a szépségápolással kapcsolatban

Természetesen ebben is vannak trendek, irányvonalak, és az egyes írások bemutathatják az aktuális újdonságokat. Tökéletes alkalom kínálkozik arra, hogy kipróbáld valamelyiket, vagy akár többet is. Az új krémek, új hajápoló szerek, vagy smink eszközök képesek igazi felfrissülést vinni a mindennapokba pont úgy, ahogy egy új parfüm kipróbálása is. A szépségápolási rutin egy-egy új ötlettel való feldobása nemcsak szórakozásként kiváló, hanem a megjelenésünkre is csodásan hat. A legegyszerűbb és leginkább szembeötlő mindig az, ha optikailag, külsőre változtatunk valamit magunkon. Beszélhetünk új frizuráról, vagy a teljes megjelenés megváltoztatásáról is, de ennél egyszerűbb és könnyebben kivitelezhető, egy krémes alapozó vagy egy igazán szexi rúzs használata, mely képes pillanatok alatt más emberré változtatni a viselőjét. És akkor még nem is beszéltünk arról, hogy egy új illat milyen változást képes előidézni.

A korábbi cikkeinkben már esett szó a női és férfi parfümök hatásairól. Szemezgessetek bátran az előző írások között és élvezzétek a megújulás áldásos hatását.

Webáruház készítés
olcsobbat.hu Topseller A kényelmes és biztonságos online fizetést a Barion Payment Zrt. biztosítja, MNB engedély száma: H-EN-I-1064/2013. Bankkártya adatai áruházunkhoz nem jutnak el.