Flabo blog

Virágos illatok

2021.06.07 16:36
Bolvári József
Virágos illatok

Sokan azt az igazolást keresik egy női parfümben, mely megkülönbözteti őket a többiektől. Olyan illatszert keresnek, amely egyedi, és viselőjét különleges érzéssel tölti el. Egy olyan illatot, mely nyomot hagy az emberekben és nagyon sok mindent elmond arról, aki hordja.

Sokan azt az igazolást keresik egy női parfümben, mely megkülönbözteti őket a többiektől. Olyan illatszert keresnek, amely egyedi, és viselőjét különleges érzéssel tölti el. Egy olyan illatot, mely nyomot hagy az emberekben és nagyon sok mindent elmond arról, aki hordja.

 

Van, aki megtalálja a számára ideális parfümöt és hosszú éveken keresztül ugyanazt használja, míg mások gyakran váltogatják őket. Róluk elmondható, hogy legtöbbször egy-egy illatcsaládon belül keresgélnek, választanak. Ez azért van, mert az illatcsalád meghatározza a parfüm típusát, stílusát és ezáltal segítséget nyújthat a megfelelő kiválasztásában is.

 

Parfümökkel foglalkozó online áruházként tudjuk,

hogy a virágok nagyon fontos szerepet töltenek be a kozmetikai iparban. Megtalálhatóak a testápolókban, a nőies és férfias illatokban és a nehéz parfümökben egyaránt. A virágos jegyekkel felvértezett női parfümök rendkívül finom, lágy illatuk révén minden évszakban tökéletesen megállják a helyüket. Többek között ezért is váltak annyira kedvelté. A forgalomban lévő illatszerek 50%-a valamely virág aromáját árasztja magából és legjobb női parfümök jelentős része is virágos jegyekkel rendelkezik. Könnyed aromájukkal kiemelik és előtérbe helyezik a hölgyek romantikus, vonzó és csábító oldalát.

 

A virágos parfümök alkotják a legnagyobb illatcsaládot. Olyan nőies és kedvelt tagjai vannak, melyek egyszerre elegánsak és természetesek is. Van, amelyikben egy domináns virág illata uralja a kompozíciót, de akad olyan is, melyben többféle jegyzet árnyaltan jelenik meg. Ezeket szokták virágcsokorhoz is hasonlítani. A lehetséges kombinációk száma végtelen, így mindig születnek újabb és újabb remekművek, melyek nemcsak a rovarokat hanem minket, embereket is lenyűgöznek.

 

Egyes virágok aromája

olyan erős, hogy – különféle oldószeres vagy desztillációs technikával - természetes forrásból nyerik ki az esszenciájukat. Tipikusan ilyenek például a jól ismert rózsa, a jázmin, a tubarózsa vagy a mángold aromái. Más növények esetén olyan költséges az aroma előállítása, hogy magas áruk miatt csak néhány gyártó használja őket. Ilyen az ibolya, a lótusz és a tavirózsa eszenciája. Megint más virágok esetén az aroma olyan gyenge, hogy egyszerűen nincs más lehetőségük a gyártóknak, mint szintetikus úton előállítani őket. Ez jellemző a bazsarózsa, a gyöngyvirág, a jácint és a nárcisz akkordjaira is.

Attól függően,

hogy a virágos jegyeket milyen más jegyekkel kombinálják, beszélhetünk Ázsiát felidéző keleti-virágos, energiát és vitalitást sugárzó citrusos-virágos vagy akár unisex jellegű fás-virágos parfümökről. Az ilyen összeállításokban van egy közös pont, mégpedig az, hogy a virág alkotja a fő illatvonulatot.

A parfümkészítők által egyik leggyakrabban használt virág a jázmin. Képes tökéletes elegyet alkotni édes és fás hangokkal egyaránt. Eleganciát és diszkréciót sugárzó illata eddig is sok nő szívét megnyerte és ez a jövőben sem fog változni.

Kétségtelenül a legkedveltebb illata a rózsának van. Ez az egyik legsokoldalúbb és ezáltal az egyik legértékesebb virág. Kitűnően párosítható gyümölcsös és édes jegyekkel egyaránt és ez az elegy fantasztikus parfümöket eredményez. A virágos jegyekről általában a női illatok jutnak eszünkbe, azonban pont a rózsa az, mely alkalmas unisex és férfi parfümök gerincét is képezni.

Az erős és független nők körében különösen népszerű a levendula, mely férfias jellege miatt az urak számára készített illatokban is megjelenik. Fűszeresbe, fanyarkásba hajló vonalai kitűnően párosíthatók mohával, és más zöld jegyekkel egyaránt.

Nem szabad megfeledkeznünk a törékeny, sérülékeny ibolyáról sem, melynek nemcsak a megjelenése, de az illatvonulata is figyelemre méltó. Gyengesége ellenére akár főillatként is tökéletesen megállja a helyét és képes sok millió ember szívét elrabolni.

A sort hosszan lehetne sorolni, hiszen a természetben előforduló virágok száma is bőséges. A flabo.hu kínálatában igyekszünk olyan választékot biztosítani, melynek köszönhetően mindenki megtalálhatja a számára ideális parfümöt. A virágos illatok kiváló eszközei a csábítnak. Élj vele, hiszen mindenki számára élmény a parfüm.

Webáruház készítés
olcsobbat.hu Topseller A kényelmes és biztonságos online fizetést a Barion Payment Zrt. biztosítja, MNB engedély száma: H-EN-I-1064/2013. Bankkártya adatai áruházunkhoz nem jutnak el.